heatwave.hu

[Filmek] [Otthoni hifi] [Programozás] [Szórakozás] [Autók] [Autóhifi] [Fotók] [Minden]

Oldaltérkép

PIC programozás

Programozás téma
Antik óra Excelben (2016.07.)
Elegáns árnyék CSS-sel (2018.09.)
Félig hardveres, félig szoftveres kivezérlésmérő (2015.06.)
G Astra fűtésszabályozó modding (2011.06.)
Hang vizualizáció (2018.01.)
Perspektivikus leképezés (2006.01.)
Saját fűtésszabályozó rendszer (2021.11.)
A WolfRam Technologies csapatot ketten alkotjuk barátommal, Ramocsa Zsolttal (nick "by ramo"). A "WT"-t alapvetően szórakozásnak találtuk ki, no meg hogy márkanevet adhassunk saját fejlesztésű cuccainknak, amelyek többségében PIC mikrokontrollerekre épülnek (épülnének, ha elkészülnének ;-)). A cuccokat az alábbi lista tartalmazza, többnél a forráskódot is mellékeltem. Ha bármelyikkel kapcsolatban további információra van szükséged, írj e/mailt a lap alján megadott címre.
ramo honlapja
Microchip honlap

Digitális km számláló az (ex)BMW-mhez

LED mátrix kijelzővel ment a cucc, 3x5 pixeles számjegyekkel, összesen 18*5 pixelen. Egy totál és két napi km számlálót tartott nyilván az áramkör. Az üzemmódváltást és a nullázást az eredeti nullázógombbal lehetett elvégezni (némi módosítás után persze ;-)). A kijelző az óra gyári mechanikus km számlálója helyére került be. A műszer pedig át lett hangolva 300 km/h-s végkitérésre. :-) A számlapok az itt látható lila-sárga kombinációt kapták, ami a BMW gyári narancssárga műszerfal megvilágításában egyszerűen eszetlen jól nézett ki...
Km számláló kapcsolás
BMW óra számlapok
Km számláló forráskód

Riasztó, szintén az ex-autómhoz

A ketyerén volt 17 (!) relékimenet, 8 db digitális és 5 analóg bemenet, ISD hangchip és RS-232. A távoli cél egy 286-os felhasználása volt fedélzeti számítógép gyanánt, ami nem csak a riasztót tudja kezelni, hanem lehetővé teszi pl. a motoros ablakok kezelését vagy akár az autóhifi irányítását. A riasztó még megvan, ez az egyetlen emlék az autóról... Ezért itt nincs free forráskód se. ;-)))

Digitális fordulatszám- és sebességmérő

A fordulatszámmérő 2 digites (100 1/min felbontás), plusz van egy LED fénycsíkja 16 LED-del (500 1/min felbontás), amit egy demultiplexer hajt. A sebességmérő 3 digites.
Fordulatszámmérő forráskód
Sebességmérő forráskód

Digitális dob

Piezo érzékelők, MIDI kimenet, 12 analóg bemenet, egy lábcin, crosstalk elnyomás, állítható bemeneti karakterisztikák, választható dobkészletek. Röviden ennyi. Sajnos a fejlesztés abbamaradt, pedig ez nagyon, de nagyon jó játék volt...
Digitális dob

Stopperóra nagy 7 szegmenses LED kijelzőkkel

Az órát egy infravörös fénysorompó indítja el és állítja le (a Magyar BMW autóklubnál használtuk a versenyeken). 5 digites kijelzője van (H:SS.HH), 12V-ról megy.

A cikk utoljára frissítve: 2006.01.

Vissza a lap tetejére | Vissza a nyitóoldalra

  E-mail: wolkensKUKACheatwavePONThu Copyright Wolkensdorfer Péter Utolsó frissítés: 2023.11.12.